Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Artikkelit avainsanalla "vanhemmuus"

Rajojen vetäminen ja niistä kiinni pitäminen kuuluvat vanhemmuuteen

Rajojen vetäminen ja niistä kiinni pitäminen kuuluvat vanhemmuuteen. Lapsen pettyminen ei tarkoita epäonnistumista, eivätkä vaikeatkaan tunteet ole lapselle vaarallisia.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Julia Pöyhönen & Heidi Livingston - 8.2.2024

Kartoita omat häpeän ja syyllisyyden tunteet lempeän vanhemmuuden tueksi

Häpeän ja syyllisyyden tunteet ovat tärkeitä ihmislajin sosiaaliselle kehitykselle ja normaalin järjestyksen pysymiselle. Leonard Mlodinowin sanoo kirjassaan Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme, että molempien rooli sosiaalisessa vuorovaikutuksessamme on estää rikkomuksia ja väärin toimimista sekä edistää korjausta, anteeksipyyntöä ja sovitusta. Tämä on tärkeää myös vanhemman ja lapsen välisessä suhteessa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Leonard Mlodinow - 23.5.2023

"En voi ymmärtää, miten voit olla noin tottelematon!" vai "Sinusta tuntuu varmaan aika pahalta." eli miten osoittaa lapselle empatiaa käytännössä?

Empatian ansiosta lapsi tulee kuulluksi ja ymmärretyksi, jolloin hän usein rauhoittuu. Mutta miten toteuttaa empatiaa käytännössä? Tässä kolme askelta, jotka voit ottaa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tiia Trogen - 22.6.2022

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Käytetyimmät avainsanat:

webinaarikirjasarjakäytännön vinkkiitsesäätelyvanhemmuusaistitiedon vaikeudetriitelylautapelirauhoittuminenlempeä kasvatustunnetaitoharjoitustunnesäätelytietoa tunnetaidoistapositiivinen kasvatusfannikiukkuadhdluonteenvahvuudetharjoitusaivojen kehitystunnetaitoja aikuiselleempatiaoppi&iloarviotunnetaidottottelemattomuushuomaa hyväaggressiokasvatusaistiherkkyysmaltti ja sinnipelaaminen

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.