Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Nämä kolme ilmaiswebinaaria tunnekasvatuksesta kannattaa katsoa

27.7.2022

Jos kaipaat tietoa tunnekasvatuksesta tai haluat jakaa ystävällesi tietoa, näistä kannattaa aloittaa! Tunnetaitoja lapselle -yhteisön järjestämät ilmaiswebinaarit voit katsoa milloin vain:

1. Fanni-tunnetaitotuokio kasvattajille

Lapsi ei synny valmiiden tunnetaitojen kanssa, vaan niitä täytyy harjoitella kuten mitä tahansa muutakin taitoa. Tunnetaitojen oppiminen mm. tukee lapsen itsetuntoa ja pärjäämistä kaverisuhteissa, auttaa lasta pärjäämään opillisesti päiväkodissa ja koulussa ja tukee lapsen psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Tunnetaitojen kehittyessä lapsi hahmottaa, miksi ja minkälaisissa tilanteissa erilaiset tunteet heräävät ja minkälaisista tarpeista ne kertovat. Lapsi oppii tunnetaitoja vuorovaikutuksessa muiden kanssa, minkä vuoksi aikuinen voi tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä monella tavalla.

Mitä ovat tunnetaidot ja miten niitä harjoitellaan? Fanni-tunnetaitosarjan kehittäjät ja psykologit Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston esittelevät tällä webinaaritallenteella helposti omaksuttavan tunnekäsittelypolun, jonka avulla tunnetaitotreenit voi aloittaa saman tien!


KATSO TÄSTÄ:2. Kuinka kiukku kesytetään?

Kiukku on yksi perustunteista ja osa jokaisen ihmisen elämää. Jotkut kiukuttelevat miedosti, toiset taas antavat raivon näkyä ja kuulua. Kiukulla on tärkeä tehtävä, sillä se auttaa puolustamaan itseä. Vahvojen tunteiden kanssa pärjääminen vaatii kuitenkin harjoittelua — lapsen on opittava hallitsemaan vaikeita tunteita ja säätelemään aggressiota rakentavasti.

Kasvattajille suunnatulla webinaaritallenteella lastenpsykiatri (evl), LT Riikka Riihonen antaa keinoja lasten kiukun käsittelyyn lapsiperheissä esiintyvien tyypillisten tilanteiden kautta. Riikka on yksi Kuinka kiukku kesytetään? -tietokirjan ja Aada ja kiukkuleijona -satukirjan tekijöistä.KATSO TÄSTÄ:3. Miten tuen lapsen vahvuuksia?

Hyvien hetkien havaitseminen on yksinkertaista, mutta kiireen keskellä välillä haastavaa. Huomio kiinnittyy helposti tekemättömiin tai häiritseviin asioihin, ja tällöin se kohdistuu siihen mikä on pielessä tai ärsyttää. Hyviä hetkiä ja pieniä onnistumisia tapahtuu kuitenkin päivittäin, ja juuri niiden huomaaminen on avain positiiviseen kasvatukseen.

Vanhemmille ja huoltajille suunnatulla webinaaritallenteella pääset kuulemaan, mitä ovat erilaiset luonteenvahvuudet ja miten lapset ja nuoret voi nähdä heidän vahvuuksiensa kautta. Opit myös sanallistamaan vahvuuksia, antamaan palautetta ja saat keinoja kasvattaa koko perheen resilienssiä ja voimavaroja.

Webinaarin vetää FT, erityispedagogiikan dosentti Lotta Uusitalo, joka on toinen suositun Huomaa hyvä! -sarjan tekijöistä.KATSO TÄSTÄ:


Artikkelin avainsanat:

webinaari, tunnetaidot, fanni, luonteenvahvuudet, kiukku

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.