Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Tutustu tunnepeliin ja tulosta oma peli

1.10.2021

Surullinen, iloinen, hämmästynyt - tutustutaan tunteiden koko kirjoon ja harjoitellaan yhdessä vuorovaikutustaitoja. Tutustu tunnepeliin ja tulosta oma peli.

Tunne- ja vuorovaikutustaitojen hallinta luo tärkeän pohjan hyville kaveritaidoille. Lasten tunnetaitoihin kuuluvat tärkeinä kyky tunnistaa, nimetä ja ymmärtää erilaisia tunteita. Tunnetaitoja harjoittelemalla lapsi oppii ymmärtämään paremmin sekä omia että muiden tunteita, joka edistää empatian eli myötäelämisen kykyä sekä auttaa lasta ymmärtämään paremmin myös itseään. Tunnetaitoharjoittelu auttaa ilmaisemaan ja säätelemään omia tunteita.

Lapsi tarvitsee tunnetaitojen oppimiseen turvallista ja hyvää vuorovaikutusta. Aikuinen voi ohjata ja tukea lasta niissä tunnetaidoissa, joissa lapsi tarvitsee vahvistusta. Joillakin lapsilla tunnetaidot ovat jo pienestä pitäen paremmin hallussa, toiset tarvitsevat enemmän harjoittelua. Tunnetaidot kehittyvät iän mukana yksilöllisesti ja niiden harjoittelua on hyödyksi kaikille lapsille.

Klikkaa kuvaa ja tulosta peliohje ja pelikortit tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun. Pelin on suunnitellut varhaiskasvatuksen opettaja Reetta Wirtanen.
Teksti on julkaistu alunperin Oppi&ilon Puuhavinkit-sivuilla.


Tutustu Oppi&ilon tuotteisiin.
Jutun kuva: Oppi&ilon verkkosivut.

Artikkelin avainsanat:

tunnepeli, tunnetaidot, oppi&ilo, pelaaminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.