Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

"Olen ihana" ja kaksi muuta Mollimaista tunnetaitotehtävää

28.4.2022

Jaamme kolme ihastuttavaa tunnetaitotehtävää Molli ja salaperäinen Suttu — Kasvattajan oppaasta. Tehtävät on ideoinut Tiina Haapsalo.

1. Olen ihana


Tarvikkeet: patjoja tai mattoja loikoiluun

Ohjeistetaan lapsia seuraavasti:
• Mene pötköttämään ja ota itsellesi mukava asento. Olet tullut Mollin puutarhaan ja löytänyt Mollin pohdinnan paikan. Täällä on hyvä olla. Tänne Molli tulee aina, kun haluaa rauhoittua ja ajatella mukavia ajatuksia.

• Kuvittele, että olet Molli. Sulje silmäsi. Huomaat, miten hyvältä tuntuu vain rennosti loikoilla. Sinun ei tarvitse tehdä mitään — voit vain olla. Hengittele samalla syvään. Vedä ilmaa nenän kautta sisään ja tunne, kuinka ilma täyttää sinut varpaita ja sormenpäitä myöten. Päästä ilma pois rauhallisesti suun kautta.

• Tunnet, kuinka aurinko paistaa. Auringonsäteet saavat turkkisi kiiltämään. Lämpö leviää kaikkialle. Tässä on hyvä olla, ja kaikki on hyvin. Sano mielessäsi hiljaa itsellesi: ”OLEN IHANA.”

• Avaa silmäsi ja nouse ylös. Voit taputella itseäsi päästä varpaisiin ja kutsua itseäsi omalla nimelläsi ja samalla sanoa ääneen: ”XXX on ihana.”

2. Hyvän päivän huoneentaulu


Tarvikkeet: askartelutarvikkeita kehystä varten, kyniä ja paperia

Mollin kaapin ovessa on pieni lappu, jossa lukee Mollin hyvän päivän kannustus. Keksitään kullekin oma voimalause tai runo, jonka avulla on hyvä aloittaa uusi päivä. Kehystetään valmiit tekstit kauniisiin kehyksiin ja kiinnitetään ne kotona oman sängyn viereen, niin että voimalauseen voi nähdä heti ensimmäisenä aamulla. Idea lapsiryhmään: Jos halutaan, voidaan keksiä ryhmälle yhteinen voimalause, joka kiinnitetään ryhmätilan seinälle tuomaan iloa jokaiseen päivään.

3. Pehmoeläimen lohdutus


Tarvikkeet: pehmoeläimiä

Leikissä harjoitellaan empatiataitoja. Kukin lapsi valitsee itselleen pehmoeläimen. Aikuinen sanoo, että pehmoeläin näyttää surulliselta, mikähän sen mieltä vaivaa? Kukin kertoo vuorollaan omasta pehmoeläimestään, miksi se on surullinen.

Pohditaan yhdessä, miten pehmoeläintä voisi lohduttaa ja mitä voitaisiin keksiä, että sen mieli tulisi paremmaksi. Kaikki osallistuvat jokaisen pehmon lohduttamiseen.

TEHTÄVIEN LÄHDE:
Katri Kirkkopelto
Molli ja salaperäinen Suttu
Kasvattajan opas
TILAA TÄSTÄ JA SAA LISÄÄ VINKKEJÄ!

TUTUSTU MYÖS MOLLI JA SALAPERÄINEN SUTTU -KIRJAAN.

Artikkelin avainsanat:

tunnetaitoharjoitus, molli

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.