Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Nukkumaanmeno tarjoaa oivallisen tilaisuuden harjoitella rauhoittumisen taitoja

Kirjoittanut: Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston - 2.10.2023

Nukahtaminen saattaa olla lapselle vaikeaa monesta syystä. Erilaiset pelot, haluttomuus erota vanhemmasta ja pyrkimys päättää itse oma nukkumaanmenoaika ovat tavallisia syitä pienen lapsen nukkumaanmenon vastustelulle. Jotkut lapset ovat taipuvaisia huoliajatteluun, joka nostaa tyypillisesti päätään iltaisin.

Kehon tietoinen rauhoittaminen on lapselle vielä vaikeaa, mutta nukkumaanmeno tarjoaa oivallisen tilaisuuden harjoitella rauhoittumisen taitoja.

Fannin uniseikkailut johdattaa lapsen kuvittelemaan itsensä Vinhavaaran maailmaan, jossa hän pääsee seikkailemaan eläin ystävysten Fannin, Ralfin, Lillin ja Lennin kanssa. Kirjaan on koottu neljä nukutussatua, joista kukin sisältää ohjatun rentoutusharjoituksen.

Rentoutusharjoitukset auttavat lasta rentouttamaan kehonsa ja rauhoittamaan mielensä unten maille. Kehon rentouttaminen on tärkeä hyvinvointitaito, joka auttaa nukahtamisen lisäksi muun muassa stressin ja tunteiden säätelyssä.

Jokaisessa tarinassa pureudutaan myös johonkin lapsen hyvinvoinnin kannalta tärkeään teemaan: epäonnistumisen pelkoon ja sinnikkyyteen, vahvuuksien tunnistamiseen, huolien käsittelemiseen ja myönteisen näkemisen taitoon. Kirjan loppuun on koottu tehtäviä rauhoittumisen taitojen harjoittelun tueksi.Kirjan tekijät Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni-tunnetaitosarjan, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa.

Kirjan ilmeikkään ja kiehtovan kuvituksen on tehnyt Linnea Bellamine.

Fanni-sarjan tekijät on palkittu tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Artikkelin avainsanat:

rentoutuminen, rauhoittuminen, nukkuminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.