Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Pomenia-kirjoista oppii tunnetaitoja huomaamatta

Kirjoittanut: Outi Kosunen - 5.9.2022

Olemme 12-vuotiaan tyttöni kanssa lukeneet Pomenia-kirjat yhdessä ääneen. Kirjat kirvoittivat molemmissa naurua monen monta kertaa. Pidimme molemmat siitä, miten hauskasti kirjat oli kirjoitettu. Kirjoissa käytetään huvittavia sanamuotoja ja leikitellään sanoilla hauskasti!

Kirjojen hahmot ovat todella kiinnostavia. Ruttukeiju on tytöstäni ehdottomasti paras ja hauskin hahmo! Kirjan kannen sisäpuolelta löytyy kuvat kaikista kirjan hahmoista. Kirjan lopusta löytyy myös Pomenian kartta, josta on mielenkiintoista seurata, missä kirjan hahmot kulloinkin seikkailivat. Kuvat kirjoissa ovat erityisen puhuttelevia ja kauniita. Pomenia-kirjat sisältävät hauskuutta, jännitystä, seikkailua ja taikaa!

”Kohmetu ja jähmety,
jäätyneenä pysähdy!
Nauru kuihtuu, hiljenee,
kikatuskin vaikenee!”


Vaikka pimeydenvelho Käämällä on ”kämäliä” suunnitelmia, kirjojen hahmot rientävät apuun, jotta taikamaailma ei jäisi ilman taikaa. Taikamaailma vaarassa -kirjassa jännitys vasta tiivistyykin ja apuun ryntää myös noitia, peikkoja ja muita vieraita.

Pomenia-kirjoissa käsitellään tärkeitä teemoja, kuten pelkoa. Niissä korostetaan sitä, miten jokainen meistä opettelee pelon tunnetta. Minua ilahdutti erityisesti se, että pelon lisäksi kirjoissa käsiteltiin vahvuuksia. Kirjoissa painottuu myös ihanasti kaverin kannustaminen, auttaminen sekä ystävällisyys. Tunnetaitoja oli saatu piilotettua kirjoihin kuin huomaamatta! Myös unelmoinnille ja toivolle kirjoissa annettiin tilaa. Vaikka kirjoissa sattui ja tapahtui kaikenlaista, oli niissä ihanan positiivinen vire.

”Taikapöly tekee asioista pulppuavan onnellisia. Taika korjaa ja auttaa.”

Avaa kirja ja lähde taianomaiselle seikkailulle Pomeniaan! Tarvitset vain pillin, kompassin, tiimalasin, kartan ja amulettikorun. Niin, ja se tärkein: joku pieni, joka uskaltaa isosti olla oma itsensä!

Kirjoittaja:
Outi Kosunen
Varhaiskasvatuksen opettaja ja äiti

Pomenia on suomalainen kirjasarja!


Kun tapahtumarikkaiden päivien jälkeen koitti iltasatujen aika, Pomenian satumaailman luoja Petronella sepitti kuudelle lapselleen jännittäviä ja opettavaisia tarinoita Pomeniasta, ihanasta taikamaailmasta, missä kaikki mahdottomatkin asiat olivat mahdollisia ja seikkailu suurenmoista.


”Pomenian tarinat vetävät puoleensa maagisella tavalla. Lapseni liimaantuvat kirjojen ääreen ja saattavat uppoutua tarinan maailmaan pitkäksi aikaa. Tuttuja Pomenia-hahmoja sisältävät lautapeli ja toimintakortit ovat ihanaa yhteistä tekemistä koko perheelle.”
Satu Rämö
kirjailija, toimittaja, bloggaaja

ALOITA NÄISTÄ:
Taikamaailman suuri seikkailu
Taikamaailma vaarassa
Taikamaailman kätketty salaisuus

Kortteja ja pelejä: Tutustu koko Pomenia-sarjaan

Artikkelin avainsanat:

pomenia, satukirja, lapselle lukeminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.