Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Rakentava riitely on tärkeä sosiaalinen taito - ILMAINEN WEBINAARI 20.10. klo 18

1.9.2021

Miten perheessä voidaan riidellä rakentavammin?

Erimielisyyksistä ja ristiriitaisista tarpeista aiheutuvat riidat ovat luonnollinen osa läheisiä ihmissuhteita. Vaikka riitoihin usein liittyy räiskyviä tunteita, riidat eivät itsessään ole vaarallisia. Rakentava riitely on tärkeä sosiaalinen taito. Se lisää osapuolten välistä myötätuntoa toisiaan kohtaan ja auttaa löytämään ratkaisuja, jotka aidosti parantavat tilannetta. Rakentavassa riitelyssä olennaista on oman tarpeen ilmaiseminen toiselle kunnioittavalla tavalla toisen käyttäytymiseen keskittymisen ja syyttelyn sijaan.

Omien tunteiden ja tarpeiden tunnistaminen tai ääneen sanominen ei ole helppoa, sillä se edellyttää oman haavoittuvuuden tunnustamista ja sen myöntämistä, että kaipaa muilta apua. Tätä harjoittelemalla huomaa kuitenkin pian, että riitojen sävy muuttuu rakentavammaksi, riidan jälkeen ilma puhdistuu ja tunneyhteys palautuu myönteiseksi.

Fanni-tunnetaitotuokio: Rakentavan riitelyn harjoitteleminen -webinaarissa kuulet, miten koko perhe voi harjoitella yhdessä rakentavan riitelyn taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Webinaari on ilmainen, mutta paikkoja on rajatusti ja osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Tallennetta ei ole tulossa.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ.


Jaa tämä myös ystäville, sisältää taatusti hyödyllistä tietoa jokaiselle kasvattajalle ja vanhemmalle.


Webinaarin vetävät Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston, jotka ovat lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. Heidän luotsaamansa FamilyBoost-yritys on saanut laajasti kiitosta työstään lapsiperheiden ja ammattilaisten tueksi. Heiltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta Fanni ja kiukkuiset kaksoset -satukirja, joka on jatkoa suositulle Fanni-tunnetaitosarjalle.

Artikkelin avainsanat:

webinaari, riitely, anteeksipyytäminen, sosiaaliset taidot, kiukku

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.