Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
Fanni ja kiukkuiset kaksoset
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
17,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 2. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-158-8
 • Sidottu, 56 sivua
 • Fanni-sarja
 • Tilausnumero 839989787

 • Suositusikä: 4+

Julia PöyhönenHeidi Livingston

Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Rakentavan riitelyn harjoitteleminen

Kiukku on haastava tunne, sillä siihen liittyy usein muita satuttavaa tai sääntöjä rikkovaa käytöstä. Vihalla on kuitenkin tärkeä tehtävä: se auttaa puolustautumaan ja suojelemaan itselle tärkeitä asioita sekä motivoi muutoksessa.

Vihan tunne yllyttää tyydyttämään sen taustalla olevan tarpeen nopeasti: repimään lelun toisen kädestä, huutamaan kurkku suorana oman mielipiteensä tai kieltäytymään tyystin yhteistyöstä.

Tunnetaitojen avulla osaamme säädellä tunnetta lievemmäksi, ymmärrämme sen taustalla olevat tarpeet ja voimme estää yllykkeen hypätä aggressiivisiin pikaratkaisuihin, jotka eivät todellisuudessa ratkaise tilannetta vaan johtavat pikemminkin uusiin ongelmiin.

Tämä Fanni-kirja auttaa lasta oppimaan rakentavan riitelyn taitoja!

Viime aikoina mustajoutsensisarukset Lilli ja Lenni ovat alkaneet kinastella lähes joka asiasta. Kun Lilli suutuspäissään sotkee Lennin tammenterhojen laskemisen, nokkimiselta ja kipeiltä sanoilta ei säästytä. Ilmiriita on valmis silmänräpäyksessä! Löytävätkö sisarukset lopulta keinon, jolla kiukku saadaan lientymään ja riita ratkeamaan?

Taito vetäytyä tunteiden kuumentuessa on tärkeä, jotta oppii hallitsemaan sitä, mitä tekee ja sanoo riidan aikana. Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla harjoitellaan rakentavaan riitelyyn tarvittavia taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He kouluttavat lapsiperheitä ja ammattilaisia lapsen kehitykseen ja vanhemmuuteen liittyvistä teemoista ja ovat saaneet laajasti kiitosta luomastaan käytännönläheisestä materiaalista tunne- ja sosiaalisten taitojen tueksi. Julia työskentelee perheiden parissa psykologina Helsingissä ja Heidi lasten terapeuttina Yhdysvalloissa.Kirjan ilmeikkään ja kiehtovan kuvituksen on tehnyt Linnea Bellamine.

Fanni-sarjan kirjat tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin askel askeleelta. Kirjat sopivat 4—7-vuotiaille.

Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi kodin arkeen ja päiväkotiin.

 • 2. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-158-8
 • Sidottu, 56 sivua
 • Fanni-sarja
 • Tilausnumero 839989787

 • Suositusikä: 4+

Arvostelut kirjasta Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Lumoava

Fanni-sarja jatkaa vahvaa suorittamistaan! Jälleen kerran kaiken ikäisiä lumoava kuvitus ja helppolukuinen teksti. Tarina riittävän yksinkertaisesti kirjoitettu lapsille ymmärrettäväksi.

- Alisa

Fanni ja kiukkuiset kaksoset

Tämä on hyvä kirja riitelytaitojen harjoitteluun. Tätä on usein luettu perhepäivähoidon ryhmässäni, varsinkin jos on ollut paljon riitelytilanteita. Helposti lasten ymmärtämässä muodossa, laittaa pienetkin miettimään asioita.

- Mia

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.