Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Näin kohtaat lapsen tunteet

Kirjoittanut: Heidi Livingston & Julia Pöyhönen - 13.8.2021

Jos lapsella on jokin voimakas tunne päällä, aikuisen tehtävä on olla turvallisesti läsnä varmistamassa, että mitään ikävää ei pääse tapahtumaan. Kun vanhempi sallii lapsen tunteen, nimeää sen ja pysyy itse rauhallisena, lapsikin usein rauhoittuu nopeammin.

Näin kohtaat lapsen tunteet:


1. Kun tunne herää
Salli lapsen tunne ja nimeä se: "Huomaan, että ärsyynnyit tuosta, mitä sisko teki." Lapsen tunteen kieltäminen ei auta lasta oppimaan tunnetaitoja.

2. Voimakkaan tunteen aikana
Ole lapsen lähellä, osoita lapselle empatiaa ja myötätuntoa. Muista, että ongelmanratkaisun hetki on vasta lapsen rauhoituttua. Lapsi rauhoittuu usein nopeammin, kun huomaa tullensa kuulluksi ja kokee, että vanhempi ymmärtää häntä.

3. Tunnereaktion laannuttua
Auta suuntaamaan myönteiseen. Tue lasta esimerkiksi aloittamaan leikki tai lue hänelle kirjaa. Voimakkaaseen tunteeseen tai sen aiheuttamaan tilanteeseen ei ole välttämätöntä palata.

Tunteiden säätelyä voi oppia vain tunteita kokemalla! Jokainen voimakkaasta tunteesta rauhoittuminen on lapselle tärkeä oppimiskokemus.TÄMÄ OTE ON Ympyräiset: Tunnetaitojen käsikirjasta. VOIT TILATA KIRJAN TÄSTÄ JA SAADA LISÄÄ VINKKEJÄ LAPSEN TUNNETAITOIHIN. KIRJOITTAJAT Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston

Tunnetaidot ovat nimensä mukaan taitoja — ja taitoja voi harjoitella!

Tunnetaitojen käsikirja ohjaa todella käytännöllisesti tunnetaitojen maailmaan erityisesti vanhemman tueksi. Huikea määrä harjoituksia ja tietoa siitä, miten tunnetaitoharjoittelun tuo osaksi arkea. Jos olet järjestelmällinen ihminen, niin voit rakentaa kirjan avulla askeleittain etenevän ohjelman, jonka avulla tunnetaitojen harjoittelemisesta tulee lapsen ja vanhemman yhteinen innostava projekti.

Kirja kuuluu Ympyräiset-sarjaan. TILAA KIRJA TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.