Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Artikkelit henkilöltä Tiia Trogen

Ihana TUNNEJUMPPA auttaa lasta ottamaan tunteita vastaan

Emme voi vaikuttaa siihen, mitä tunteita meissä herää eli emme voi valita tunteitamme. Voimme kuitenkin valita sen, mitä teemme tunteiden kanssa. Tämän harjoitteluun sopii tunnejumppa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tiia Trogen - 17.5.2024

Haluatko kasvattaa lapsen ajattelemaan pelkän tottelemisen sijaan? Ota huomioon kolme psykologista perustarvetta

Usein sanotaan, että lapsi ei ole tarpeeksi motivoitunut muuttamaan käytöstään. Kyse ei kuitenkaan ole usein motivaation määrästä vaan laadusta.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tiia Trogen - 14.12.2022

Myös aikuinen voi opetella tunnetaitoja: 5 syytä aloittaa nyt

Tarvitsemme tunnetaitoja joka päivä. Hyvät tunnetaidot auttavat meitä voimaan paremmin, ja ne vahvistavat ihmissuhteitamme ja työhyvinvointiamme. Siksi tunnetaitoja kannattaa harjoitella. Tässä viisi syytä opetella myös aikuisena tunnetaitoja Tiia Trogenin uutuuskirjasta Lempeän kasvattajan opas.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tiia Trogen - 22.9.2022

"En voi ymmärtää, miten voit olla noin tottelematon!" vai "Sinusta tuntuu varmaan aika pahalta." eli miten osoittaa lapselle empatiaa käytännössä?

Empatian ansiosta lapsi tulee kuulluksi ja ymmärretyksi, jolloin hän usein rauhoittuu. Mutta miten toteuttaa empatiaa käytännössä? Tässä kolme askelta, jotka voit ottaa.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tiia Trogen - 22.6.2022

Pattitilanne lapsen kanssa? Katso positiivisen kasvatuksen vinkkejä tilanteen ratkaisemiseen

Usein konfliktitilanteessa ärsyynnymme ja näemme tilanteen haittana tai häiriönä sen hetkiselle tasapainolle. Tunnemme, että se vie arvokasta aikaa pois muusta tekemisestä. Voimme tilanteeseen suhtautumisella vaikuttaa siihen, miten konfliktitilanteet sujuvat.

Lue lisää...

Kirjoittanut: Tiia Trogen - 9.2.2022

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Käytetyimmät avainsanat:

tietoa tunnetaidoistavanhemmuuspelaaminenmaltti ja sinnifanniaistitiedon vaikeudettunnesäätelytottelemattomuusriitelytunnetaitoja aikuiselleitsesäätelyaistiherkkyysarviohuomaa hyväpositiivinen kasvatusluonteenvahvuudetadhdkiukkurauhoittuminenaggressiokasvatusoppi&ilolempeä kasvatuskäytännön vinkkikirjasarjatunnetaidotharjoituswebinaaritunnetaitoharjoitusempatialautapeliaivojen kehitys

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.