Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

TULOSSA 20.10. klo 18: Fanni-tunnetaitotuokio: Rakentavan riitelyn harjoitteleminen


Miten perheessä voidaan riidellä rakentavammin?

Erimielisyyksistä ja ristiriitaisista tarpeista aiheutuvat riidat ovat luonnollinen osa läheisiä ihmissuhteita. Vaikka riitoihin usein liittyy räiskyviä tunteita, riidat eivät itsessään ole vaarallisia. Rakentava riitely on tärkeä sosiaalinen taito. Se lisää osapuolten välistä myötätuntoa toisiaan kohtaan ja auttaa löytämään ratkaisuja, jotka aidosti parantavat tilannetta. Rakentavassa riitelyssä olennaista on oman tarpeen ilmaiseminen toiselle kunnioittavalla tavalla toisen käyttäytymiseen keskittymisen ja syyttelyn sijaan.

Omien tunteiden ja tarpeiden tunnistaminen tai ääneen sanominen ei ole helppoa, sillä se edellyttää oman haavoittuvuuden tunnustamista ja sen myöntämistä, että kaipaa muilta apua. Tätä harjoittelemalla huomaa kuitenkin pian, että riitojen sävy muuttuu rakentavammaksi, riidan jälkeen ilma puhdistuu ja tunneyhteys palautuu myönteiseksi.

Tässä vanhemmille ja kasvattajille suunnatussa webinaarissa kuulet, miten koko perhe voi harjoitella yhdessä rakentavan riitelyn taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Webinaari on ilmainen, mutta paikkoja on rajatusti ja osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Tallennetta ei ole tulossa. ILMOITTAUDU TÄSTÄ.

Webinaarin vetävät Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston, jotka ovat lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. Heidän luotsaamansa FamilyBoost-yritys on saanut laajasti kiitosta työstään lapsiperheiden ja ammattilaisten tueksi. Heiltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta Fanni ja kiukkuiset kaksoset -satukirja, joka on jatkoa suositulle Fanni-tunnetaitosarjalle.


Katso tunnetaitoja käsittelevien webinaarien tallenteet


Miten tuen lapsen vahvuuksia? -webinaaritallenne


Tällä vanhemmille ja huoltajille suunnatulla webinaaritallenteella FT, erityispedagogiikan dosentti Lotta Uusitalo kertoo, mitä ovat erilaiset luonteenvahvuudet ja miten lapset ja nuoret voi nähdä heidän vahvuuksiensa kautta. Opit myös sanallistamaan vahvuuksia, antamaan palautetta ja saat keinoja kasvattaa koko perheen resilienssiä ja voimavaroja.

Lotta on toinen suositun Huomaa hyvä! -sarjan tekijöistä. Sarja täydentyi tammikuussa 2021 Huomaa hyvä! — Vahvuusvariksen tarinakirjalla, joka sisältää tarinoita ja tehtäviä vahvuuksien opetukseen. Tutustu kirjaan tästä.
Uhmasta yhteyteen - opi ymmärtämään lapsesi mieltä -webinaaritallenne


Mitä ihmettä? Opi ymmärtämään lapsesi mieltä -kirjan tekijät, psykologi, Theraplay-vuorovaikutusterapeutti Leea Mattila ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri sekä pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala esittelevät webinaaritallenteella psykologian ammattilaisten käyttämän mentalisaatioteorian, jota on helppo soveltaa vanhemmuuteen.

Mentalisaatio tarkoittaa kykyä ymmärtää oman ja toisen ihmisen käytöksen takana olevaa mieltä. Webinaari auttaa sinua huomaamaan oman ajattelusi, tunteidesi ja toimintatapojesi vaikutusta lapseen ja ymmärtämään paremmin lapsen mieltä ja käyttäytymistä. Saat myös tietoa, miten voit rauhoittaa arjen ristiriitoja.
Kuinka kiukku kesytetään? -webinaaritallenne


Kasvattajille suunnatussa webinaarissa lastenpsykiatri (evl), LT Riikka Riihonen antaa keinoja lasten kiukun käsittelyyn lapsiperheissä esiintyvien tyypillisten tilanteiden kautta. Riikka on yksi Kuinka kiukku kesytetään? -tietokirjan ja Aada ja kiukkuleijona -satukirjan tekijöistä. Hän valmistuu pian myös lasten ja nuorten kognitiiviseksi psykoterapeutiksi.

Tutustu Kuinka kiukku kesytetään? ja Aada ja kiukkuleijona -kirjapakettiin.
Fanni-tunnetaitotuokio kasvattajille -webinaaritallenne


Mitä ovat tunnetaidot ja miten niitä harjoitellaan? Fanni-tunnetaitosarjan kehittäjät ja psykologit Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston esittelevät tällä webinaaritallenteella helposti omaksuttavan tunnekäsittelypolun, jonka avulla tunnetaitotreenit voi aloittaa saman tien!

Tutustu Fanni-tunnetaitosarjaan.
Positiivinen kasvatus -webinaaritallenne


TM, kouluttaja Tiia Trogenin käytännönläheinen Positiivinen kasvatus -kirja opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen. Tällä kirjanjulkistustallenteella pääset kuulemaan, miten positiivista kasvatusta voi toteuttaa arjessa.

Tutustu Positiivinen kasvatus -kirjaan.Välitämme myös kouluttajia tilauksesta!


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin.

Tunnetaidoista kauttamme kouluttavat esimerkiksi:

Liisa Ahonen: Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin ja Tunnekasvatus

KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen tarjoaa Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin -koulutuksessa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka haastaviin kasvatustilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa.

Tunnekasvatuskoulutuksessa taas saatte runsaan tietopaketin lapsen sosiaalis­-emotionaalisesta kehityksestä ja sen tukemisesta konkreettisten, kokemuksellisten harjoitusten avulla.

Lue lisää >>

 


Julia Pöyhönen: Näin lapsi oppii tunnetaitoja!

Lapsi ei synny valmiiden tunnetaitojen kanssa, vaan niitä täytyy harjoitella kuten mitä tahansa muutakin taitoa. Tunnetaitojen oppiminen mm. tukee lapsen itsetuntoa ja pärjäämistä kaverisuhteissa, auttaa lasta pärjäämään opillisesti päiväkodissa ja koulussa ja tukee lapsen psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Lapsi oppii tunnetaitoja vuorovaikutuksessa muiden kanssa, minkä vuoksi aikuinen voi tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä monella tavalla. Näin lapsi oppii tunnetaitoja! -koulutuksessa saatte keinoja lasten tunnetaitojen kehittymisen tukemiseksi.

Koulutuksen vetää PsM, lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistunut psykologi Julia Pöyhönen, joka on toinen suositun Fanni-tunnetaitosarjan tekijöistä.

Lue lisää >>

Olen apunasi!


Jos haluat järjestää koulutuksen tietystä aiheesta omalle työyhteisöllesi tai muulle ryhmälle, ota minuun yhteyttä! Kerro viestissäsi toivottu ajankohta, koulutuksen kesto, paikkakunta ja arvioitu osallistujamäärä. Etsin aiheeseen sopivan kouluttajan ja teen teille tarjouksen.


Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Tunnetaitoja lapselle
mari.puttonen(at)tunnetaitojalapselle.fi


Tulevista webinaareistamme saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta. Löydät meidät Facebookista nimellä
Tunnetaitoja lapselle.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.