Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
Aada ja kiukkuleijona, Kuinka kiukku kesytetään? ja Kiukkuleijonan kiukkumittari -paketti
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
57,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • kirjapaketti ja peli
  • Tilausnumero 839986078

Aada ja kiukkuleijona, Kuinka kiukku kesytetään? ja Kiukkuleijonan kiukkumittari -paketti

Paketti sisältää tuotteet:

Riikka Riihonen - Kaisla Suokas - Mira Piitulainen (kuv.)
Aada ja kiukkuleijona

Aada on ihan tavallinen tyttö, joka asuu keltaisessa talossa. Eräänä päivänä Aada vihastuu, ja koko maailma tuntuu mustenevan kiukun voimasta. Äiti tutustuttaa Aadan kiukkuleijonaan ja erilaisiin keinoihin, joiden avulla kiukkua saa kesytetyksi.

Tässä satukirjassa Aada harjoittelee uusia ja tärkeitä kiukun sietämisen taitoja. Kirja soveltuu niin perheille kuin kasvatusalan ammattilaisille luettavaksi yhdessä lapsen kanssa. Mukana on lisäksi tehtäviä ja tietoa lapsen tunteensäätelytaitojen edistämisestä.

"Aada ja kiukkuleijona on tärkeä työkalu jokaiselle opettajalle, kasvattajalle ja vanhemmalle, joka toimii helposti kiukustuvien lasten kanssa ja haluaa tukea heitä itsesäätelytaitojen kehittämisessä."
Erityisluokanopettaja Vilma-Riikka Tiittanen


Riikka Riihonen - Minna Koskinen - Mira Piitulainen (kuv.)
Kuinka kiukku kesytetään?
Lasten aggressiokasvatus

Katkeaako pinna? Saako lapsi kilarit, tai repiikö hän pelihousunsa? Kiukku on yksi perustunteista ja osa jokaisen ihmisen elämää. Jotkut kiukuttelevat miedosti, vaikkapa kulmaa kurtistamalla, toiset taas antavat raivon näkyä ja kuulua.

Kiukulla on tärkeä tehtävä, sillä se auttaa puolustamaan itseä. Vahvojen tunteiden kanssa pärjääminen vaatii kuitenkin harjoittelua. Aggressiokasvatuksen tavoitteena on opettaa lapselle vaikeiden tunteiden hallintaa ja aggression rakentavaa purkamista.

Tässä kirjassa kerrotaan tunnesäätelytaitojen kehittymisestä ja tukemisesta sekä käydään läpi väkivaltaista käytöstä selittäviä tekijöitä. Teoksessa annetaan myös paljon käytännön keinoja lasten ja nuorten vihanhallintataitojen edistämiseksi.


Kiukkuleijonan kiukkumittari
Kiukkuleijonan kiukkumittarin avulla on helppo mitata oman kiukkuleijonan kokoa.

Kiukun mittaamisen idea on yksinkertainen: tunteiden voimakkuutta voi mitata samoin kuin vaikkapa ulkoilman lämpötiloja. Mitä voimakkaampi tunne on, sitä enemmän lapsi tarvitsee aikuisen apua rauhoittumiseen.

Tunteita mittaamalla ja niistä puhumalla lapsi saa käsityksen siitä, että tunteita tulee ja menee eri voimakkuuksilla. Tunteiden kanssa on helpompi oppia toimimaan, jos niitä osaa arvioida ja niistä voi puhua.

Mittarissa on kuusi tunnetilaa ja asetin, jonka voi liuttaa sopivan tunteen kohdalle. Mittarissa on yläosassa reikä, johon voi sujauttaa vaikka narun ja kiinnittää mittarin esimerkiksi seinälle tai ilmoitustaululle.

Materiaali on muovia ja pinta on laminoitu, joten tuote ei irrota painoväriä. Käytettävä aikuisen valvonnassa.

Mittarin on kuvittanut Riikka Riihosen ja Kaisla Suokkaan Aada ja kiukkuleijona -kirjasta tuttu kuvittaja Mira Piitulainen. Kiukkumittarin ideasta ja tunteiden mittaamisesta kerrotaan lisää kirjassa.

  • kirjapaketti ja peli
  • Tilausnumero 839986078

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.