Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Tilaa KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen kouluttamaan työpaikallenne!"Kouluttaja loistava, helppo kuunnella. Hyvät esimerkit, esittää mielenkiintoisesti asian"

"Liisa on kouluttajana upean mukaansatempaava, innostava ja "herättelevä". Mielenkiinto pysyi yllä koko koulutuksen."

"Kouluttaja aivan loistava oman alansa asiantuntija"

KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen on innostava ja motivoiva kouluttaja, joka on työskennellyt opetustehtävissä esi- ja alakouluissa. Hänen lämmin ja vuorovaikutteinen koulutustyylinsä on ihastuttanut varhaiskasvatuksen henkilöstöä ympäri Suomen. Liisa kouluttaa aiheista Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin ja Tunnekasvatus.

Liisan väitöstutkimus käsitteli varhaiskasvattajien vuorovaikutuksellista ja pedagogista toimintaa päiväkodin haastavissa kasvatustilanteissa. Häneltä on myös ilmestyneet kirjat Haastavat kasvatustilanteet ja Vasun käyttöopas. Liisa on myös koonnut Jukka Hukka -kirjoihin ideoita ja tehtäviä satuihin liittyvien tunnetaitojen harjoittelemiseksi lasten kanssa.


Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin -koulutus


"Suosittelen ehdottomasti! Sain runsaasti ajatuksia ja ideoita viemiseksi työpaikalleni. Varsinkin käytännön tilanteet valottivat ajatuksia. Huomasin tehneeni usein oikein ja sain vahvistusta työhöni."
Teija Holopainen, lastenhoitaja, Raasepori

"Todella hyvä! Konkreettiset esimerkit, arjen tieto kouluttajalla oli loistavaa. Antoi paljon eväitä/työkaluja arkeen :) Kaikkien aikojen paras koulutus!"
Jaana Aalto, lastenhoitaja, Turku

"On hienoa kuunnella kouluttajaa, joka tietää mistä puhuu. Arvostan tutkimustaustaista koulutusta. Omien kokemuksien esille tuominen tuo lisää uloittuvuuksia luentoon."
Heli Hakamäki, erityislastentarhanopettaja, Hyvinkää

Varhaiskasvatuksessa voi olla 15 päivän aikana jopa 186 haastavaa kasvatustilannetta. Mitä teet, kun lapsi käyttäytyy uhmakkaasti tai tulistuu? Kuinka huomioit ylivilkkaat tai voimakkaasti vetäytyvät lapset ryhmissä?

Koulutuksessa Liisa tarjoaa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka haastaviin kasvatustilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa. Lapsen yksilöllinen ja lämmin tukeminen ei suinkaan ole pois muilta lapsilta eikä lisää aikuisen työtaakkaa. Päinvastoin tilanteet ratkeavat helpommin ja nopeammin, kun aikuinen sitoutuu vuorovaikutukseen lapsen kanssa, kuuntelee tätä ja osoittaa antavansa tukea.

Koulutuksen teoreettisessa pohjassa käsitellään lasten sosiaalis-emotionaalista kehitystä ja sen tukemista sekä kasvattajien vuorovaikutuksellista ja pedagogista toimintaa lapsiryhmissä. Koulutusta elävöittävät runsaat käytännönläheiset esimerkit, joiden avulla lapsiryhmän arki tulee luonnolliseksi osaksi koulutusta. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset saavat runsaasti arkeen sovellettavia työkaluja, jotka vähentävät työn kuormittavuutta.

Koulutus pohjautuu Liisan kirjaan Haastavat kasvatustilanteet - Lämpimän vuorovaikutuksen käsikirja.

Tunnekasvatuskoulutus


Vaikka monissa päiväkodeissa ja kouluissa tunnekasvatusta pidetään tärkeänä arvona, sen toteuttaminen käytännössä saattaa olla tavoitteetonta. Tunnekasvatuksen toteuttaminen osana arkea on kuitenkin helppoa ja ehdottoman hedelmällistä! Tunnekasvatuksen ottaminen osaksi päivittäistä elämää ei edellytä sitoutumista tiukkaan opetussuunnitelmaan tai ennalta sovittuihin tuokioihin. Tunnekasvatusta voi toteuttaa sujuvasti osana päiväkodin tai koulun muuta arkea.

Tunnekasvatuskoulutuksessa saat runsaan tietopaketin lapsen sosiaalis­-emotionaalisesta kehityksestä ja sen tukemisesta konkreettisten, kokemuksellisten harjoitusten avulla. Käsitteellä sosiaalis-emotionaaliset taidot viitataan joukkoon erilaisia taitoja, joita lapsi tarvitsee säädelläkseen tunne-elämäänsä tilanteeseen sopivalla tavalla ja tullakseen toimeen muiden lasten ja aikuisten kanssa.

Onko käytössänne Jukka Hukka -tunnetaitomateriaalit? Halutessanne koulutuksen käytännön esimerkkejä voidaan havainnollistaa Jukka Hukka -materiaalien pohjalta.

Koulutuksen kesto tilaajan toiveen mukaisesti 2-6 h. Koulutus sopii varhaiskasvatukseen sekä esi- ja alkuopetukseen.


Haluatko tilata Liisan kouluttamaan työyhteisöänne? Pyydä tarjous!


Kerro koulutustarpeestanne, toivotusta kestosta, arvioimasi osallistujamäärä sekä paikkakunta, niin suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus. Koulutus on saatavilla myös webinaaritoteutuksena.

Ota yhteyttä:

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)tunnetaitojalapselle.fi

Takaisin koulutusten etusivulle

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.