Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
Takaisin Koulutukset-sivulle


Fanni-tunnetaitosarjan tekijöiden koulutus: Miten tunnistaa lapsen stressi ja harjoitella rentoutumisen taitoja?


Koulutus järjestetään Zoomissa keskiviikkona 4.5. klo 17.30—19! Osallistujahinta VAIN 24,90 € + TALLENNE 3 kk:n ajaksi.

Lapsi stressaantuu ja kuormittuu aivan kuten aikuinenkin. Muun muassa sosiaaliset suhteet, arjen muutokset, melu ja aistiärsykkeet, suorituspaineet tai liikunta voivat olla lasta stressaavia asioita. Jo pieni vauva kokee stressiä esimerkiksi joutuessaan eroon vanhemmastaan tai hälyisessä ympäristössä, jossa on paljon virikkeitä. Yksi lapsi voi taas olla innoissaan menossa uuteen harrastukseen tai kaverisynttäreille, kun taas toinen lapsi kokee samat tilanteet stressaaviksi. Aikuisen voi olla haastavaa arvioida, milloin lapselta vaaditaan liikaa ja mihin hänen voimavaransa riittävät.

Stressi saa lapsen näkemään asiat synkkien lasien läpi ja hän saattaa olla esimerkiksi itku- tai ärsytysherkkä. Stressaantuneena on vaikeaa saada kaikkia tunnetaitoja käyttöönsä, ja aikuisen silmissä lapsi saattaa esimerkiksi ylireagoida tunteita herättävissä tilanteissa. Voimakkaat tunnereaktiot kertovat kuitenkin siitä, että lapsi tarvitsee aikuisen apua stressin tunnistamiseen ja purkamiseen.

Tässä psykologikaksikko Julia Pöyhösen ja Heidi Livingstonin vetämässä, vanhemmille ja kasvattajille suunnatussa koulutuksessa kerrotaan, mikä voi aiheuttaa lapselle stressiä ja miten voit aikuisena auttaa lasta stressin säätelyssä. Saat koulutuksesta keinoja lapsen stressin tunnistamiseen ja rentoutumisen opettamiseen.

Osallistujat saavat koulutuksesta tallenteen 3 kuukauden ajaksi. Lisäksi osallistujat saavat osallistumistodistuksen.Varaa paikkasi:


 


Kouluttajat:


PsM Julia Pöyhönen ja PsM Heidi Livingston ovat lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. He ovat kehittäneet lasten tunnetaitoja vahvistavia valmennuksia perheille, päiväkodeille ja perheneuvoloille ja luoneet suositun Fanni-tunnetaitosarjan sekä Ympyräiset Tunnetaito-ohjelman.

 

 Fanni-sarjan tuotteet tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin askel askeleelta. Kirjat sopivat 4-7-vuotiaille. Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi kodin arkeen ja päiväkotiin.

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Fanni ja rento laiskiainen - Stressin säätelyn ja rentoutumisen harjoitteleminen -kirjan koulutustarjoushintaan 14,50 e (norm. 29 e).


Haluatko tilata koulutuksen työyhteisöllenne? Pyydä tarjous!


Koulutus on saatavilla lähikoulutuksena pk-seudulla sekä webinaarina, jos käytössänne on jokin webinaarialusta. Kerro koulutustarpeestanne, toivotusta kestosta, arvioimasi osallistujamäärä sekä toteutustapa, niin suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus.

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)tunnetaitojalapselle.fi


Takaisin Koulutukset-sivulle

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.