Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.FANNI-TUNNETAITOWEBINAARISARJAN 3. OSA:

Miten tunnistaa lapsen stressi ja harjoitella rentoutumisen taitoja? -webinaarikoulutus


Koulutus järjestetään Zoomissa keskiviikkona 8.5.2024 klo 17.30—19. Osallistujahinta 34,90 € + tallenne 2 viikon ajaksi.

Lapsi stressaantuu ja kuormittuu aivan kuten aikuinenkin. Muun muassa sosiaaliset suhteet, arjen muutokset, melu ja aistiärsykkeet, suorituspaineet tai liikunta voivat olla lasta stressaavia asioita. Jo pieni vauva kokee stressiä esimerkiksi joutuessaan eroon vanhemmastaan tai hälyisessä ympäristössä, jossa on paljon virikkeitä. Yksi lapsi voi taas olla innoissaan menossa uuteen harrastukseen tai kaverisynttäreille, kun taas toinen lapsi kokee samat tilanteet stressaaviksi. Aikuisen voi olla haastavaa arvioida, milloin lapselta vaaditaan liikaa ja mihin hänen voimavaransa riittävät.

Stressi saa lapsen näkemään asiat synkkien lasien läpi ja hän saattaa olla esimerkiksi itku- tai ärsytysherkkä. Stressaantuneena on vaikeaa saada kaikkia tunnetaitoja käyttöönsä, ja aikuisen silmissä lapsi saattaa esimerkiksi ylireagoida tunteita herättävissä tilanteissa. Voimakkaat tunnereaktiot kertovat kuitenkin siitä, että lapsi tarvitsee aikuisen apua stressin tunnistamiseen ja purkamiseen.

Suositun Fanni-tunnetaitosarjan toisen tekijän, psykologi Heidi Livingstonin vetämässä koulutuksessa kerrotaan, mikä voi aiheuttaa lapselle stressiä ja miten voit aikuisena auttaa lasta stressin säätelyssä. Saat koulutuksesta keinoja lapsen stressin tunnistamiseen ja rentoutumisen opettamiseen. Koulutus sopii vanhemmille ja ammattikasvattajille. Koulutuksessa keskitytään erityisesti alle kouluikäisten lasten tunnetaitoihin.

Osallistujahinta koskee yhden hengen osallistumista. Jos haluat katsoa koulutuksen esimerkiksi yhdessä työporukan kanssa, saat kätevästi tehtyä ryhmäilmoittautumisen useammalle hengelle ilmoittautumislomakkeen kautta.

Ilmoittautuneena saat koulutustallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.Tästä koulutuksesta saat:

  tietoa siitä, mikä voi aiheuttaa lapselle stressiä

 ymmärrystä, miten voit tukea lasta stressin käsittelyssä

 keinoja auttaa lasta tunnistamaan stressi ja harjoittelemaan rentoutumisen taitojaVaraa paikkasi keskiviikkoon 8.5.2024 klo 12.00 mennessä:Katso Heidin terveiset koulutuksesta kiinnostuneille:

Osallistuminen kannattaa, koska

 Saat tukea kasvatukseen

 Kouluttaudut kätevästi webinaarin välityksellä sijainnistasi riippumatta

 Kouluttajana tunnekasvatuksen asiantuntija

 Saat katsottavaksi koulutustallenteen 2 viikon ajaksi - tapahtuma-aikaan osallistuminen ei ole välttämätöntä

 Saat koulutuksesta osallistumistodistuksen

 Saat kätevästi tilattua koulutukseen liittyvän Fanni ja rento laiskiainen -kirjan tarjoushintaanHaluatko oppia lisää tunnetaidoista? Ilmoittaudu samalla kertaa myös koulutussarjan muihin osiin edullisemmalla hinnalla!

Kun ilmoittaudut samalla kertaa myös näihin koulutuksiin, saat lisäilmoittautumisen tarjoushintaan 29,90 € (norm. 34,90 €) / hlö / koulutus. Ensimmäinen koulutus on normaalihintainen.


OSA 1: Miten olla hyvä tunnekasvattaja? -koulutus
Zoomissa torstaina 15.2.2024 klo 17.30-19
Koulutuksessa käydään läpi tunnetaitojen perusteita ja aikuisen keinoja tukea lapsen tunnetaitojen kehittymistä. Pääset kuulemaan, miten voit konkreettisesti omalla toiminnallasi tukea lasta tunnetaitojen opettelussa arkisissa tilanteissa.
OSA 2: Miten opettaa lasta säätelemään tunteitaan? -koulutus
Zoomissa keskiviikkona 27.3.2024 klo 17.30—19
Koulutuksessa kuulet, mitä tunnesäätely on ja miten voit opettaa sitä lapselle. Koulutuksessa myös esitellään erilaisia keinoja säädellä tunteita.
 


Kouluttaja:

PsM Heidi Livingston on perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistunut psykologi. Hän on kehittänyt yhdessä PsM Julia Pöyhösen kanssa laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa. Fanni-sarjan tekijät palkittiin opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla vuonna 2022.

Julian ja Heidin aiemmista koulutuksista sanottua:
”Selkeät kouluttajat, hyvät diat ja kokonaisuus mietitty sopivaksi aikaan nähden”
”Ihana kuunnella asiantuntijoita, jotka kertovat asioista omin sanoin”
"Todella selkeä koulutus. Paljon tärkeää asiaa ja toimintavinkkejä. Asiantuntevat, selkeäsanaiset kouluttajat."
"Pidin koulutuksesta ja kouluttajista, ja voisin hyvin suositella sitä eteenpäin. Mielestäni koulutus oli sisällöltään informatiivinen, helposti ymmärrettävä ja visuaalisesti riittävän yksinkertainen, jotta diat tukivat osuvasti asiantuntijoiden puhetta."

Tilaa koulutukseen liittyvä kirja ilmoittautumisen yhteydessä tarjoushintaan!

Fanni-sarjan tuotteet tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin askel askeleelta. Kirjat sopivat 4-7-vuotiaille. Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi kodin arkeen ja päiväkotiin.

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Fanni ja rento laiskiainen - Stressin säätelyn ja rentoutumisen harjoitteleminen -kirjan koulutustarjoushintaan 14,90 € (norm. 29 €). Kirjan tarinan ja siihen liittyvien tehtävien avulla on helppo harjoitella stressin säätelyä ja rentoutumista yhdessä lapsen kanssa.


Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä:


Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)tunnetaitojalapselle.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.