Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
 

Varaa paikkasi marraskuun koulutukseen: Lasten aistitiedon käsittelyn vaikeudet

Tule mukaan lastenpsykiatrian erikoislääkäri Anita Puustjärven käytännönläheiseen koulutukseen, joka järjestetään Zoomissa torstaina 30.11.2023 klo 17.30—19! Osallistujahinta 34,90 € / hlö.

Miksi joistakin lapsista kevyt kosketus tuntuu sietämättömältä tai heidän on mahdotonta keskittyä huoneessa, jossa on seinäkello?
Miksi jokin tietty aistimus tuntuu lapsesta hankalalta, vaikka muita se ei näytä häiritsevän?
Entä miksi jollekin lapselle napittaminen on työlästä?


Ihminen saa tietoa ympäristöstä ja omasta kehostaan aistiensa avulla. Aistimuksilla ja niiden käsittelyllä on merkitystä muun muassa vireystason ja tarkkaavuuden säätelyssä, uusien taitojen oppimisessa ja vuorovaikutustaitojen kehittymisessä. Aistitiedon käsittelyn, eli sensorisen integraation, vaikeuksissa aistitieto on hämmentävää, kuormittavaa tai vääristynyttä, sillä sen käsittelyssä on poikkeavuutta. Aistitiedon käsittelyn vaikeudet voivat vaikuttaa esimerkiksi lapsen toimintakykyyn, tunteiden säätelyyn ja käyttäytymiseen.

Aistitiedon käsittelyn vaikeuksia voi ilmetä:
• aistitiedon yhdistämisessä, erottelussa tai tulkinnassa
• yhden tai useamman aistijärjestelmän (näkö, kuulo, tunto, haju, maku, lihas-nivel-aisti, tasapaino-liikeaisti) alueella
• karkea-, hieno- ja visuomotoristen valmiuksien ja taitojen oppimisessa

Aistitiedon käsittelyn vaikeudet voidaan jakaa:
• aistitiedon säätelyn vaikeuksiin (yli- tai aliherkkä reagointi aistimuksiin, aistimushakuisuus)
• aistimusten erottelun/hahmottamisen vaikeuksiin
• aistipohjaisiin motorisiin vaikeuksiin (dyspraksia)

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Anita Puustjärven vetämässä koulutuksessa saat ymmärrystä aivojen ja aistien toiminnasta, aisti-integraatiosta ja aistitiedon käsittelyyn liittyvistä vaikeuksista. Kuulet myös, miten vaikeuksien aiheuttamaa haittaa voi lievittää ja saat keinoja lasten toimintakyvyn tukemiseen. Koulutus on suunnattu vanhemmille ja ammattikasvattajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.


Osallistujahinta koskee yhden hengen osallistumista. Jos haluat katsoa koulutuksen esimerkiksi yhdessä työporukan kanssa, saat kätevästi tehtyä ryhmäilmoittautumisen useammalle hengelle ilmoittautumislomakkeen kautta.

Ilmoittautuneena saat koulutustallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi. Tapahtuma-aikaan osallistuminen ei ole edellytyksenä tallenteen saamiselle. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.Tästä koulutuksesta saat:

 tietoa aivojen ja aistien toiminnasta

 ymmärrystä erilaisista aistitiedon käsittelyn vaikeuksista, kuten miksi tietyt tilanteet tai asiat voivat tuntua lapsesta hankalilta

 konkreettisia keinoja tukea lapsen toimintakykyäVaraa paikkasi koulutukseen torstaihin 30.11.2023 klo 15.30 mennessä:Osallistuminen kannattaa, koska

 Saat tukea kasvatukseen

 Kouluttaudut kätevästi webinaarin välityksellä sijainnistasi riippumatta

 Kouluttajana on alan asiantuntija

 Saat katsottavaksi koulutustallenteen 2 viikon ajaksi - tapahtuma-aikaan osallistuminen ei ole välttämätöntä

 Saat koulutuksesta osallistumistodistuksen

 Saat kätevästi tilattua koulutukseen liittyvän Aistitiedon käsittelyn vaikeudet -kirjan tarjoushintaan 29,90 €Kouluttaja:

Anita Puustjärvi on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, joka on jo uransa alkuajoista lähtien ollut kiinnostunut neurokehityksellisistä häiriöistä ja niiden hoidosta. Hän on toiminut ADHD Käypä hoito-työryhmässä ja osallistunut myös muiden hoitosuositusten laatimiseen.

Anita on toimittanut syksyllä ilmestyvän uutuuskirjan Aistitiedon käsittelyn vaikeudet - Ymmärrystä ja sujuvaa arkea. Hän on myös toinen pidetyn Nepsy-opas - Tukea neuropsykiatrisiin haasteisiin -kirjan toimittajista.


Hyödynnä koulutuksen kirjatarjous:

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä 29.2.2024 ilmestyvän Aistitiedon käsittelyn vaikeudet -kirjan tarjoushintaan 29,90 € (norm. 39,90 €) ja ilman postikuluja Manner-Suomeen.

Kirja antaa tietoa aistitiedon käsittelystä ja siihen liittyvistä vaikeuksista. Kirjassa käsitellään vaikeuksien tunnistamista, vaikutusta toimintakykyyn eri ikävaiheissa, arviointia ja kokonaisvaltaista kuntoutusta. Mukana on runsaasti hyviä käytänteitä, joiden avulla voi tukea toimintakykyä niin kotona, varhaiskasvatuksessa, koulussa kuin työelämässä.Heräsikö kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä:


Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) tunnetaitojalapselle.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.