Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.



 




Kun kiukku näkyy ja kuuluu — lapsen aggressiokasvatus käytännössä -koulutus


Tervetuloa mukaan Zoomissa järjestettävään koulutukseen tiistaina 13.12.2022 klo 17:30-19:00! Osallistujahinta 34,90 e / hlö.

Mitä voi vanhempana tehdä auttaakseen lasta, joka kokee vahvoja vihan tai kiukun tunteita?
Mistä voi tietää, onko lapsen käytös "normaalia", vai tulisiko lapselle hakea apua?
Miten lapsen tunnetaidot kehittyvät kasvun myötä?

Moni vanhempi pohtii, miten voi tukea leikki-ikäisen lapsensa aggressiotaitoja. Kiukku on täysin normaali tunne, ja kiukunhallinnan oppiminen keskeinen osa lapsuutta. Lapsen aggressiivinen käytös ei ole sairaus, vaan oire jostakin. Se voi liittyä ympäristöstä tuleviin tilanteisiin tai vaikutteisiin, ja laukaisevina tekijöinä voivat olla mm. nälkä, tunnekuohut, väsymys, hylätyksi tulemisen pelko tai pettymys. Aggressiivinen käytös voi näkyä esimerkiksi huutamisena, murjottamisena, omiin oloihin hakeutumisena tai fyysisenä aggressiivisuutena, kuten potkimisena, puremisena, nipistelynä tai tavaroiden heittelynä.

Tässä käytännönläheisessä webinaarissa lastenpsykiatri ja lasten ja nuorten kognitiivinen psykoterapeutti Riikka Riihonen kertoo vanhemmille ja muille kasvattajille lasten aggressiokasvatuksesta. Tule mukaan kuulemaan, miten voit auttaa lasta vihanhallintataitojen harjoittelussa. Koulutus soveltuu erityisesti 4-8-vuotiaiden kasvattajille.

"Onnistuneen aggressiokasvatuksen seurauksena lapsi oppii tunnistamaan ärtymyksensä ja käyttämään halutessaan sopivia säätelykeinoja tunteestaan aiheutuvan epämukavuuden lievittämiseksi", kertoo Riikka Vanhemmuuden hyvä boogie -bloginsa kirjoituksessa Näin opetat lasta olemaan jämäkkä eli käyttämään aggressiota rakentavasti (28.12.2021).

Osallistujahintaan sisältyy tallenne 2 viikon ajaksi osallistujan käyttöön. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.


Tässä koulutuksessa kuulet:

 miten lapsen aggressiivinen käytös näyttäytyy

 mistä lapsen aggressiivisuus voi johtua

 miten lapsen tunnetaidot kehittyvät

 miten auttaa lasta kiukun tunteiden käsittelyssä


Varaa paikkasi 13.12. klo 15.00 mennessä:





Osallistuminen kannattaa, koska

 Saat tukea kasvatukseen ja opit ymmärtämään, mitä lapsen kiukun takana on

 Kouluttaudut kätevästi webinaarin välityksellä sijainnistasi riippumatta

 Kouluttajana on alan asiantuntija

 Saat katsottavaksi koulutustallenteen 2 viikon ajaksi

 Saat koulutuksesta osallistumistodistuksen

 Saat tilattua koulutukseen liittyvän käytännönläheisen kiukkukirjapaketin tarjoushintaan




Kouluttaja:

LT Riikka Riihonen on lastenpsykiatri ja lasten ja nuorten kognitiivinen psykoterapeutti, joka on erityisen kiinnostunut tunnesäätelytaitojen edistämisestä. Riikka on myös yksi Kuinka kiukku kesytetään? - Lasten aggressiokasvatus -kirjan ja Aada ja kiukkuleijona -satukirjan tekijöistä. Nämä lasten kiukkua käytännönläheisesti käsittelevät kirjat ovat saaneet hurjan suuren suosion.




Hyödynnä koulutuksen kirjatarjous!

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Aada ja kiukkuleijona ja Kuinka kiukku kesytetään? -kirjat yhdessä helppokäyttöisen Kiukkuleijonan kiukkumittarin kanssa pakettihintaan 39,90 € (norm. 83 €) ja ilman postikuluja Manner-Suomeen.

Aada ja kiukkuleijona -satukirjassa Aada harjoittelee uusia ja tärkeitä kiukun sietämisen taitoja. Kirja soveltuu niin perheille kuin kasvatusalan ammattilaisille luettavaksi yhdessä lapsen kanssa. Mukana on lisäksi tehtäviä ja tietoa lapsen tunteensäätelytaitojen edistämisestä. Kuinka kiukku kesytetään? -kirjassa taas kerrotaan tunnesäätelytaitojen kehittymisestä ja tukemisesta sekä käydään läpi väkivaltaista käytöstä selittäviä tekijöitä. Teoksessa annetaan myös paljon käytännön keinoja lasten ja nuorten vihanhallintataitojen edistämiseksi. Kiukkuleijonan kiukkumittarin avulla lapsen on helppo kertoa tunteensa voimakkuudesta.



Heräsikö koulutuksesta kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Voit laittaa kaikki koulutusta koskevat kysymykset meille osoitteeseen:
koulutukset (at) tunnetaitojalapselle.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.