Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
29,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-275-2
 • Sidottu, 44 sivua
 • Tilausnumero 839986162

 • Suositusikä: 4+

Taina SainioNina SajaniemiInka Niska (kuv.)

Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot

LASTEN TIETOKIRJA AIVOISTAKoe aivojen ihmeet Nestori Neuronin matkassa!

Sohvi on reipas, iloinen ja ihana tyttö, mutta silti kaikki ei aina mene niin kuin hän — tai äiti! — on suunnitellut. Kun Sohvin olisi tarkoitus lähteä aamulla uuteen päiväkotiryhmään, hän luikkiikin piiloon eikä suostu pukemaan päälleen. Hänen sydämensä hakkaa ja vatsansa on täynnä perhosia. Mitä hänelle oikein tapahtuu — ja voisiko hänen aivoillaan olla jotakin tekemistä asian kanssa?

Yhdessä Nestori Neuronin kanssa Sohvi lähtee matkalle, jonka aikana hän pääsee näkemään, miten aivot toimivat — ja tapaamaan sen eri osien valtiaat professori Pöllön, kirjastonhoitaja Turso-norsun ja superkoira Mantelin. Voisivatko ne yhdessä auttaa Sohvia selvittämään, mitä hänen kehossaan tapahtuu?

Aivojen kehitys on lapsilla vielä kesken, ja sen vuoksi he ovat impulsiivisia ja heidän on vaikea odottaa ja säädellä tunteitaan. Kun lapselle tulee paha mieli jostakin tai hän vaikkapa säikähtää tai ei saa haluamaansa, elimistö valmistautuu taistelemaan tai pakenemaan. Käyttäytymisessä tämä voi näkyä monin eri tavoin, esimerkiksi uhmakkuutena, raivoamisena, härnäämisenä, vetäytymisenä tai itkemisenä. Aikuisen tehtävänä on ottaa vastaan lapsen tunteet ja auttaa häntä tulemaan niiden kanssa toimeen.

Aivot kasvavat ja kehittyvät läpi lapsuuden ja nuoruuden, mutta niissä tapahtuvat muutokset ovat silmiltä piilossa. Käyttäytyminen kertoo kuitenkin, mitä aivoissa tapahtuu — sitä on vain osattava katsoa. Jotta voimme ymmärtää lapsen toimintaa, tarvitsemme tietoa aivojen toiminnasta ja kehityksestä.

Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot on lasten tietokirja, joka sisältää myös aikuisille suunnatun tietopaketin aivojen toiminnasta ja kehityksestä. Se auttaa sekä lasta että aikuista ymmärtämään lapsen yllättäviä ja hankalia reaktioita arjen eri tilanteisiin sekä kokeilemaan tunteiden säätelyä vaikeiden olojen voittamiseksi. Kirja sopii varhais- ja alkuopetukseen mutta myös kotiin tutkittavaksi niin yksin kuin vanhemman kanssa.

Taina Sainio on kolmen tyttären äiti, kokenut varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän työskentelee terveys- ja hyvinvointitaitojen sekä varhaiskasvatuksen kehittämisen parissa.

Nina Sajaniemi on kasvatustieteen professori ja kehitysneuropsykologian dosentti. Hän painottaa tutkimuksissaan ja opetuksessaan terveyden, hyvinvoinnin ja oppimisen välisiä yhteyksiä.

Inka Niska toimii päivisin erityisopettajana ja iltaisin vapaana taiteilijana. Hän työskentelee mielellään kuvan, kielen ja musiikin parissa. Vapaa-ajallaan Inka harrastaa tanssia ja digimaailmoissa seikkailemista.

Suositusikä 4+

 • 1. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-275-2
 • Sidottu, 44 sivua
 • Tilausnumero 839986162

 • Suositusikä: 4+

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.