Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Kuinka kiukku kesytetään?
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Normaalihinta 39,00 €
TARJOUS24,90 €
Voimassa 31.12.2021 asti
Ostoskorissa 0 kpl
  • 3. painos, 2021
  • ISBN 978-952-451-960-1
  • Nidottu, 274 sivua
  • Tilausnumero 132880334

Riikka RiihonenMinna KoskinenMira Piitulainen (kuv.)

Kuinka kiukku kesytetään?

Lasten aggressiokasvatus

Katkeaako pinna? Saako lapsi kilarit, tai repiikö hän pelihousunsa? Kiukku on yksi perustunteista ja osa jokaisen ihmisen elämää. Jotkut kiukuttelevat miedosti, vaikkapa kulmaa kurtistamalla, toiset taas antavat raivon näkyä ja kuulua.

Kiukulla on tärkeä tehtävä, sillä se auttaa puolustamaan itseä. Vahvojen tunteiden kanssa pärjääminen vaatii kuitenkin harjoittelua. Aggressiokasvatuksen tavoitteena on opettaa lapselle vaikeiden tunteiden hallintaa ja aggression rakentavaa purkamista.

Tässä kirjassa kerrotaan tunnesäätelytaitojen kehittymisestä ja tukemisesta sekä käydään läpi väkivaltaista käytöstä selittäviä tekijöitä. Teoksessa annetaan myös paljon käytännön keinoja lasten ja nuorten vihanhallintataitojen edistämiseksi.

Kirjassa ei kuitenkaan selosteta faktaa, tieteellisiä lähteitä ja esimerkiksi aivotoimintaa tarkasti ja puuduttavasti, vaan juuri riittävästi ja sopivalla käytännön tasolla. Käytännön ja teorian limittyminen on tämän kirjan paras puoli.
Vilma-Riikka Tiittanen

Riikka Riihonen on lastenpsykiatri, LT, joka on erityisen kiinnostunut tunnesäätelytaitojen edistämisestä. Hän opiskelee myös lasten ja nuorten kognitiiviseksi psykoterapeutiksi. 

Minna Koskinen on lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja toimii Taysin lastenpsykiatrian klinikalla avohoidon yksikön apulaisylilääkärinä. Lisäksi hän on kognitiivisen psykoterapian vaativan erityistason psykoterapeutti ja kouluttaja.

Mira Piitulainen on kuvittaja, graafikko ja elämäntapamajakanvartija, joka riemastuu houkuttelevista tarinoista sekä syttyy vimmaisesta visualisoinnista.

Tutustu myös Aada ja kiukkuleijona -satukirjaan.

Katso myös kirjan aiheeseen liittyvä webinaaritallenne, jolla Riikka Riihonen antaa keinoja lapsen kiukun käsittelyyn.

  • 3. painos, 2021
  • ISBN 978-952-451-960-1
  • Nidottu, 274 sivua
  • Tilausnumero 132880334

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.