Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
Fanni ja iso ikävä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
19,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2024
 • ISBN 978-952-370-478-7
 • Sidottu, 56 sivua
 • Fanni-sarja
 • Tilausnumero 839989444

 • Suositusikä: 4+

Julia PöyhönenHeidi Livingston

Fanni ja iso ikävä

Erossa olemisen käsitteleminen

Harjoitellaan erossa olemista ja ikävää pienin askelin.

Fannin äiti on lähdössä matkalle, ja Fanni menee matkan ajaksi ystäviensä Lillin ja Lennin luokse. Kaikki sujuu mallikkaasti, kunnes leikin tiimellyksessä erikoinen ikävä hiipii Fannin mieleen. Fannilla on kova ikävä äitiään — mutta yllättäen myös isäänsä, jota ei ole koskaan tavannut. Miten kahta hyvin erilaista ikävää voisi lievittää?

Tärkeistä ihmisistä erossa oleminen herättää lapsissa tyypillisesti monenlaisia tunteita ikävästä suruun ja eroahdistukseen. Kirjan tarina ja siihen liittyvät tehtävät tarjoavat työkaluja näiden tunteiden käsittelemiseen. Lisäksi kirjassa pohditaan erilaisiin perhesuhteisiin liittyviä kokemuksia.

Kokonaisuutena Fanni ja iso ikävä on lämminhenkinen, koskettava ja lapsen näkökulmaa avaava teos. Tapa, jolla kirja tarjoaa sekä lapselle että aikuiselle tietoa ja konkreettisia käytännön työkaluja verrattain tiiviissä paketissa, on erittäin ilahduttavaa!

Voin suositella kirjaa lämpimästi kaikille kirjan kohderyhmään sopiville lapsille, lasten vanhemmille ja muille läheisille sekä varhaiskasvatuksessa työskenteleville ammattilaisille. Kirja tarjoaa monelta kannalta tärkeää tietoa ja erilaisia apukeinoja lapsen tärkeistä ihmisistä erossa olemiseen liittyen. Myös tavan, jolla kirjassa käsitellään erilaisia perheitä ja perhesuhteita, voisi kuvitella olevan suuresti kaivattua.
— Henriikka Vainio, Kiintymysvanhemmuusperheet ry —

Fanni-sarjan kirjat tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin askel askeleelta. Kaikissa sarjan kirjoissa on lämminhenkinen tarina lapsen kanssa luettavaksi, tunnetaidoista kertova osuus kasvattajalle ja vanhemmalle sekä harjoituksia lapsen kanssa tehtäväksi.

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa. Kirjan ilmeikkään ja kiehtovan kuvituksen on tehnyt Linnea Bellamine.

Suositusikä 4+


Katso kirjan aiheeseen liittyvä Lapsen eroahdistus ja ikävän tunne -webinaaritallenne:

 • 1. painos, 2024
 • ISBN 978-952-370-478-7
 • Sidottu, 56 sivua
 • Fanni-sarja
 • Tilausnumero 839989444

 • Suositusikä: 4+

Arvostelut kirjasta Fanni ja iso ikävä

Suloinen uutuus

Tämä kirja tuli tarpeeseen! Aihealuetta oli käsitelty lapsilähtöisesti aikuisia unohtamatta.

- Laura

Koskettava

Taattua Fanni-laatua, erittäin koskettava ja syvällinen. Erityisen ansiokasta oli kirjaan oli yhdistetty Fannin voimakas äidin ikävöinti yökylässä ja samanaikaisesti yllättäen noussut isän ikävä ja osattomuuden tunne. Tunteiden käsittely oli kuvattu lämpöisesti ja arkeen sopivalla tavalla. Kiitos tekijöille myös webinaarista!

- Kristiina

Ihana!

Meillä tykätään Fanni-kirjoista ja tämä uusin on ehkä ihanin ja koskettavin kaikista. Kirjoissa käsitellään niin kauniisti erilaisia perheitä ja lukiessani tätä tarinaa lapselle iltasaduksi vierähti kyynel poskelle. Aivan ihana!

- C

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.