Tiedenaiset

To do: terveys

Ilmestyy 5.5.2021
  • To do: terveys
  • To do: terveys
Ilmestyy 5.5.2021
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-106-9
  • Sidottu, 200 sivua
  • Tilausnumero 840278018

kpl

Kuvitellaanpa hetki kaksi omasta hyvinvoinnistaan huolehtivaa ihmistä. He liikkuvat ja elävät tismalleen samalla tavalla: aamu käyntiin parsakaalismoothiella, salille kuntoa kohottamaan, säännöllinen meditointi iltaisin ja kerran viikossa herkkuilta.

Toinen heistä tekee asiat siksi, että siitä tulee itselle hyvä fiilis. Toinen tekee asiat jääräpäisesti ja ohjeiden mukaan, koska pitää elää terveellisesti. Voivatko he yhtä hyvin?

Terveydestä ja hyvinvoinnista on tullut yksi kohta loputtomalle to do -listalle. Lenkki hoidettu — rasti kalenteriin!

Samaan aikaan ohjeita parempaan hyvinvointiin tulee ovista ja ikkunoista. Toisinaan ne ovat iloisesti ristiriidassa. Mistä oikein löydämme sen tiedon, joka auttaa meitä voimaan hyvin? Mitä asioita pitäisi oppia kyseenalaistamaan, jotta emme tekisi huonoja valintoja?

Tämä kirja ohjaa lukijansa tielle, jossa terveys ei ole suorittamista. Kirjassa ei ladata liukuhihnalta sääntöjä, joiden avulla hyvinvointi syntyy, vaan kannustetaan uteliaaseen oppimiseen. Kun oppii tuntemaan itsensä ja löytämään luotettavaa tietoa oman hyvinvoinnin tueksi, voi tehdä aitoja valintoja kohti parempaa vointia. Kirja on ensimmäinen askel kohti ymmärrystä omasta hyvinvoinnista.

Tiedenaiset on vastaisku sosiaalisen median itseoppineille hyvinvointiguruille! He ovat kahdeksan nuoren naisen asiantuntijaryhmä, joka ampuu someviestinnässään alas vääriin tietoihin pohjautuvia terveysmyyttejä. Tiedenaiset tuovat näkyväksi sen, miksi on tärkeää nostaa esiin tutkittua tietoa myös muualla kuin tutkijoiden tavoittamissa tiedejulkaisuissa. He kannustavat ottamaan selvää taustoista helppojen väitteiden takana ja levittävät eteenpäin tieteeseen perustuvan tiedon voimaa!

Jemiina Kemppainen on elämäntapamuutoksiin, voimaharjoitteluun sekä naisten terveyteen ja äitiysliikuntaan erikoistunut liikunta- ja kuntoutusalan ammattilainen.

Jenni Puoliväli on lääketieteen lisensiaatti sekä anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri, joka viihtyy tiukoissa tilanteissa ja rakastaa tiimissä työskentelyä.

Heidi Kinnunen on ruokasuhteesta ja syömisen moraalisuudesta väitöskirjaa tekevä ravitsemusasiantuntija ja valmentaja, jota kiinnostaa erityisesti, miksi ja millä fiiliksellä syödään.

Minni Nevalainen on teologian maisteri sekä peruskoulun uskonnon, terveystiedon ja psykologian lehtori, joka innostuu koulutuksesta, opehommista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja uskontotiedosta.

Sanni Sadetuuli Saarinen on kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja ja terveystiedon aineenopettaja, jota kiehtoo erityisesti nuorten terveys- ja seksuaalikasvatus, elinikäinen oppiminen, oppimisen prosessit ja koulutuspolitiikka.

Anni Saukkola on neurologiaan erikoistuva lääkäri, joka innostuu terveyskäyttäytymisestä, mielen ja kehon yhteydestä sekä terveyden tabuaiheista.

Jasmiina Pöntinen on ravitsemustieteen maisterivaiheen opiskelija ja tuleva ravitsemusterapeutti, jonka ravitsemusfilosofian tärkeimpiin teemoihin kuuluvat sallivuus, joustavuus ja syömisen ilo.

Anniina Halonen on ravitsemustieteen maisterivaiheen opiskelija, jota kiehtoo ravitsemustieteen loputon kompleksisuus, ruokakasvatus ja terveyskäyttäytyminen muuttuvassa maailmassa.