Anne ÖsterbergNina Kuusela

Näppärät näpit

Hienomotoristen harjoitusten tehtäväkortit

  • Näppärät näpit
  • Näppärät näpit
PS-kustannus
1. painos, 2014
ISBN 978-952-451-628-0
Kirja ja kortit
80 korttia + vinkkivihko
Tilausnumero 638142848

kpl

Normaalihinta 65,00 €

Kaikenlainen käsillä tekeminen tukee hienomotoriikan ja kirjoittamisvalmiuksien kehittymistä. Hienomotoriset taidot vahvistuvat asteittain ja vaativat kasvaakseen rutkasti yksilöllistä harjoittelua. Näppärät näpit -korttipakka sisältää innostavia, helposti toteutettavissa olevia toimintaehdotuksia karkeamotorisista käsittelytaidoista sorminäppäryyttä vaativiin harjoituksiin sekä kynänhallinnan ja saksilla leikkaamisen taitotehtäviin.

Korttipakan pirteät nelivärikuvat houkuttelevat ja antavat pedagogisesti mietittyjä puuhaideoita lukutaidottomallekin lapselle. Korttien tekstit yhdessä vinkkivihkosen kanssa esittelevät monipuolisia hienomotorisia harjoitusmahdollisuuksia ja avaavat ovia kädentaitojen maailmaan. Hauskat hienomotoriset kokeilut tarjoavat lapsille myös innostavia mahdollisuuksia ilmaista itseään luovasti. Kortit soveltuvat erityisesti varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen.

Lue palaute tehtäväkorteista ja vinkkivihosta:
"Iloiset, värikkäät kuvat ja mielikuvitusta virittävät runomuotoiset neuvot auttavat pitämään yllä lapsen kiinnostuksen.

Lyhyt ja selkeä teoriaosuus pohjustaa toiminnallisia tehtäviä. Tehtävät itsessään antavat lukijalle mahdollisuuden omiin oivalluksiin. Toiminnoissa edetään helpoista vaikeampiin, joten jokaisen lapsen taitotasolle löytyy sopivaa tekemistä. Tekijät ovat kekseliäästi soveltaneet tutuille välineille uusia käyttöideoita. Tarvittava materiaali löytyy kotoa tai on helposti hankittavissa.

Vinkit soveltuvat tehtäväksi sekä yksilöllisesti että ryhmässä lapsen omassa kasvuympäristössä. Ammatillinen käyttö huomioiden vinkkivihkoon on tehty myös havainnointilomake, joka ohjaa lapselle valittavien toimintojen suunnittelua kehityksellisten portaiden mukaisesti.

Näppärät näpit -tehtäväkorttien erityisansiona ovat selkeät ohjeet ja kuvat, joista lapsi itsekin voi inspiroitua luovaan prosessiin ja tekemisen iloon."

Toimintaterapeutit
Saana-Maaria Tenkanen ja Tiina Paloheimo
Lohja