Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.
Hyviä tarjouksia LÖYTÖNURKASTA
Kuka on kukkulan kuningas?
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
33,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-642-6
  • Sidottu, 321 sivua
  • Tilausnumero 839945433

Eevastiina Gjerstad

Kuka on kukkulan kuningas?

Lasten ja aikuisten valtasuhteet kasvun tukena

"Eevastiina Gjerstadin kirjassa käsitellään valtaa sekä sen käyttöä lapsen ja aikuisen välillä. Aikuisuus tuo valtaa ja ja tähän liittyy saumattomasti vastuu. Aihe on äärimmäisen tärkeä ja puhutteleva. Aikuisuus tuntuu olevan yhteiskunnassamme hukassa, ehkä valta pelottaa. --

Kirjassa avataan asia hyvin perusteellisesti. Aluksi käydään läpi, mitä valta konkreettisesti on ja miten se näkyy. Käsittelyyn pääsevät myös vääristyneet vallankäytön ilmiöt, nekin, joita toteutamme puolivahingossa joka päivä.

Herkullisin kappale käsittelee eettisiä kipukohtia valtaa käytettäessä. Lue tämä, jos et muuta ehdi. Lopuksi siirrytään kannustavasti hyvän vallankäytön tarkasteluun. Kirja on jaoteltu selkeästi ja loogisesti. --

Kirja haastaa syvälliseen pohdintaan. Kirjan yhtenä punaisena lankana on mielestäni se, miten lapsi ja nuori voidaan kohdata oikean vallankäytön avulla tasavertaisena yksilönä. Kuitenkin niin, että vastuun tasapaino säilyy. Näin mahdollistuu aito kohtaaminen, kuunteltu ja vuorovaikutus. Nämähän ovat mitä parhaimpia kasvatuskeinoja. Tämän kirjan ostan omaksi."
Suomen lastenhoitoalan liiton jäsenlehti nro 3—4/2015

Voittaako aina vanhin tai vahvin? Lasten ja aikuisten välisiä valtasuhteita katsotaan usein liian kapeasti vain aikuisen auktoriteettia painottaen. Parhaimmillaan valtatilanteet parantavat aikuisten ja lasten välisiä suhteita ja toimivat erinomaisena tukena kasvatuksessa.

Valtasuhteet vaikuttavat koko ajan aikuisten ja lasten vuorovaikutukseen, erilaisiin käytäntöihin, yhdessäolon tapoihin, jopa arvoihin ja asenteisiin. Joskus kasvatus tuntuu haastavalta tasapainoilulta lapselle asetettavien odotusten ja vaatimusten välillä ja aikuinen voi ajautua manipulointiin ja muihin vahingollisiin vallankäytön tapoihin. Lasten ja aikuisten välisiä valtasuhteita on kuitenkin mahdollista parantaa.

Tämän käytännönläheisen teoksen avulla löydät konkreettisia ratkaisuvälineitä lasten ja aikuisten välisiin valtatilanteisiin, tunnistat vallankäyttöön liittyviä kompastuskiviä ja tiedät, miten voit välttää vahingollista vallankäyttöä. Kirja auttaa sinua toimimaan valtatilanteissa entistä varmemmin sekä kasvatuksellisesti järkevämmin.

Kasvatustieteen tohtori ja teologian maisteri Eevastiina Gjerstad on valtasuhteiden tutkija ja kouluttaja.

  • 1. painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-642-6
  • Sidottu, 321 sivua
  • Tilausnumero 839945433

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.